Mandulaműtét után halt meg egy kisfiú

Vágólapra másolva!
Meghalt egy mandulaműtéten átesett négyéves kisfiú a kaposvári kórházban. A mandulaműtétre néhány nappal a kisfiú halála előtt került sor - írja a Somogyi Hírlap. A kórház teljes körű belső vizsgálatot rendelt el, és vállalja a felelősséget. A rendőrség nyomozást rendelt el az ügyben.
Vágólapra másolva!

A Somogyi Hírlap információi szerint néhány nappal mandulaműtéte után halt meg egy négyéves kisfiú. A műtét után a gyereket hazaengedték a kaposvári kórházból. A szülők pár nap múlva visszavitték a gyerekosztályra, mert a gyermek nem volt jól. Innen az intenzív osztályra irányították, ahol a lap tudomása szerint, miután a kisfiú torka bevérzett, édesapja karjaiban meghalt.

A Kaposi Mór Oktató Kórház közleményt adott ki a történtekről. Eszerint a négyéves gyermek november 23-án esett át mandulaműtéten a fül-orr-gégészeti osztályon, november 25-én "szövődménymentes korai műtéti szak után" hazaengedték. Másnap a kontrollvizsgálaton megfelelő műtét utáni állapotot láttak, szövődményt nem észleltek. Ugyanakkor a szülők panasza miatt - miszerint nem eszik, nem iszik a gyermek - a kisfiút felvették a gyermekosztályra, hogy a folyadékháztartás rendezéséért kezeljék.

November 27-én, a gyermekosztályon történő ellátás második napján - a déli órákban - a kisfiúnál hirtelen "masszív artériás vérzés lépett fel". Az akut artériás vérzés, majd az azt követően fellépő légzési elégtelenség és keringés összeomlás miatt azonnali újraélesztésre, majd ismételt műtéti beavatkozásra került sor. A 12 órás "komplex intenzív kezelés" és a megismételt újraélesztés ellenére a gyermek november 28-án meghalt - ismertette a részleteket a kórház vezetése.

Az intézmény menedzsmentje ezek után teljes körű belső vizsgálatot rendelt el és igazságügyi orvosszakértői boncolásra is sor kerül. "Az intézmény munkatársait, valamint az igazgatóságot mélységesen megrendítette a haláleset. A Kaposi Mór Oktató Kórház a felelősséget és az összes konzekvenciáját vállalja a tragikus eseménynek, tudatában annak, hogy a gyermek életét visszaadni nem tudja" - olvasható a közleményben.

A szülők feljelentést tettek a rendőrségen, ezért a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást - közölte Bíró Gábor, a főkapitányság szóvivője.