Megerősítették a felsőnyéki bankrablók büntetését

Vágólapra másolva!
A Pécsi Ítélőtábla jogerős határozatában helybenhagyta a 2004-ben, a felsőnyéki takarékszövetkezetben kirablásával és egy szolgálaton kívüli rendőr megsebesítésével ismertté vált két bűnöző tizennégy, illetve tizenöt évre szóló fegyházbüntetését.
Vágólapra másolva!

A táblabíróság Krémer László vezette büntetőtanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon korábban eljáró Tolna Megyei Bíróság döntését és Gazdag Istvánt, valamint Rácz Jánost emberölés kísérlete, többrendbeli rablás, s egyebek mellett lőfegyverrel való visszaélés miatt marasztalta el.

A két férfi 2003-ban és 2004-ben összesen mintegy ötmillió forintot zsákmányolt, amikor fegyverrel kirabolt egy budapesti benzinkutat, a pilisszentlászlói postát, a sülysápi és a felsőnyéki takarékszövetkezetet. Az utóbbi esetben egy szolgálaton kívüli rendőr próbálta őket elfogni sikertelenül. Az egyik tettes, Rácz János pisztolyával rálőtt és a karján és a torkán sebesítette meg a rendőrt, aki életét csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhette, ám maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A rablópárost Budapesten fogták el.