Kamionbaleset miatt állt a forgalom az M5-ösön

Vágólapra másolva!
Teljes útzár volt reggel az M5-ös autópályán, miután két kamion összeütközött Újhartyán közelében. A forgalom kora délelőtt fél pályán megindult, a teljes pálya megnyitása délutánra várható.
Vágólapra másolva!

Félpályán megindult a forgalom az M5-ös autópályán, a Pest megyei Újhartyán külterületén, ahol hajnalban két kamion ütközött össze, ezért egy ideig teljesen leállt a forgalom. A pályazár reggel 6 óra óta volt érvényben a pálya bal szakaszának 42. kilométerszelvényénél - tájékoztatott Lukács Anita, a Rendészeti és Biztonsági Szolgálat sajtóreferense.

A balesetet az okozta, hogy egy magyar kamion nekiütközött egy a leállósávban várakozó román rendszámú kamionba. A parkoló jármű hátsó része ugyanis belógott a külső sávba, és ebbe rohant bele a magyar kamion hátulról, elsodorva annak vezetőjét is. A sofőrt a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba - mondta el.

A sajtóreferens elmondta, hogy várhatóan még a délelőtt folyamán elszállítják a két kamiont és remélhetőleg délután mindkét sávot megnyitják a forgalomnak.