Elcsíptek két határsértő családot

Vágólapra másolva!
Két családot, összesen öt felnőttet és négy gyereket fogtak el a határőrök Csongrád megyében. A koszovói albán csoport Németországba igyekezett illegálisan, embercsempészek segítségével.
Vágólapra másolva!

Egy tizenegy hónapos csecsemő is volt abban a kilencfős illegális határátlépő csoportban, amelyet szombat hajnalban a Szeged Határrendészeti Kirendeltség munkatársai fogtak el Csongrád megyei Ásotthalom külterületén - közölte Szabó Zsolt, a kirendeltség munkatársa. Egy volt kollégájuk értesítette őket, hogy a település közelében idegenek jelentek meg. A határőr járőrök rövid időn belül elfogták a csoportot és Szegedre szállították őket.

Kiderült, hogy az öt felnőtt és a négy gyermek koszovói albán és Németországba tartottak, hogy ott vállaljanak munkát. A két család felnőtt tagjaitól, valamint ismerősüktől, az embercsempészek fejenként kétezer eurót kértek és ötszáz eurót a gyermekek szállításáért. A csoport tagjai menekültstátuszt kértek Magyarországon, ezért a Debreceni Befogadó Állomásra kerültek, ügyükről a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal dönt majd.