A János Kórház főigazgatója irányítja a budai kórházakat

Vágólapra másolva!
Várhatóan a János Kórház jelenlegi főigazgatója, Kázmér Tibor irányítja majd a január 1-től jogilag is összevontan működő budai kórházakat, a János Kórházat, a Margit Kórházat és a Budai Gyermekkórházat - nyilatkozta Szolnoki Andrea (SZDSZ), a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke.
Vágólapra másolva!

Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes megerősítette, hogy a szakbizottság jövő heti ülésére beterjeszti a János kórház főigazgatói posztjára szóló pályázati kiírást.

A kórházak összevonásáról még augusztusban döntött a közgyűlés. A Margit Kórház főigazgatója időközben az Országos Idegsebészeti Intézet vezetője lett. A Kht.-ként működő Budai Gyermekkórház felszámolásáról, s ezzel együtt az ügyvezetői poszt megszűntetéséről rövidesen dönt a közgyűlés - ismertette Szolnoki Andrea.

Arra pedig már nincs elegendő idő, hogy még az idén lebonyolítsanak egy pályázatot az összevont budai kórházak főigazgatói posztjára - jegyezte meg a szabaddemokrata politikus.

A szocialista főpolgármester-helyettes ennek kapcsán közölte, hogy a pályázati kiírás már régóta elkészült, de nincs mögötte koalíciós egyetértés. Az MSZP indokoltnak tartja a pályázatot, főként a három kórház összevonása miatt. A szabaddemokratákkal ez ügyben még zajlik a politikai egyeztetés - jegyezte meg.

Horváth Csaba leszögezte: az MSZP megszavazza majd a pályázat kiírását. A felelősséget pedig annak kell vállalnia, aki ez ügyben együtt szavaz a Fidesszel. A koalíciós szerződés ezt egyébként nem teszi lehetővé. "Ezzel, akárki dönt így, kinyit egy olyan szelepet (...), amit nem biztos, hogy utána vissza tud zárni".

Hozzátette, hogy a főigazgatói pályázat január végéig lebonyolítható.