Szonda: Sólyom vezet népszerűségben

Vágólapra másolva!
Újra Sólyom Láslzó vezeti a politikusok népszerűségi listáját, a rangsor végét a kormánypárti politikusok bérelték ki maguknak - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelyet a Népszabadság ismertet.
Vágólapra másolva!

Legnagyobb mértékben Kóka Jánosnak és Szili Katalinnak változott a megítélése novemberben a Szonda Ipsos felmérése szerint, amelyet a Népszabadság ismertet. Szili is Kóka is három pontot vesztett, az SZDSZ elnöke nyár óta nyolcpontos esést tudhat magáénak.

Kóka elsősorban a szocialista szimpatizánsok körében vált kevésbé kedveltté ebben az időszakban, míg Szili megítélése mind az MSZP, mind a Fidesz támogatói körében esett. A házelnök a lista negyedik, Kóka az utolsó előtti helyén áll.

Szilivel azonos pontszámmal a negyedik helyen álló Orbán Viktor rendkívüli módon megosztja a közvéleményt. Pártjának támogatói 76 pontra értékelik, de a többi politikai csoportban nem kedvelt: az SZDSZ-szimpatizánsoktól 18, az MSZP-sektől 19, az MDF-esektől 26 pontot kapott, a bizonytalanok 36-ra értékelték. Gyurcsány Ferenc a 18. helyen áll, a listát Horváth Ágnes egészségügyi miniszter zárja.

A köztársasági elnök a korábbiaknál komolyabb előnyt szerzett a ranglistán. Öt hónap elteltével újra Sólyom László az, akinek eléri a kedveltsége az 50 pontot. A lista második helyén álló Dávid Ibolya azon kevés politikus közé tartozik, akinek az utóbbi fél évben viszonylag egyenletes volt, és nem romlott a megítélése - olvasható a Népszabadságban.