Karsai szerint Gyurcsány vissza se köszön

Vágólapra másolva!
A miniszterelnököt többször is bíráló Karsai József szocialista képviselő azt állítja: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök már nem is fogadja köszönését. Karsai a Békés Megyei Hírlapnak adott interjújában azt is elmondta, a miniszterelnök jelenlétében adott Horn Gyula egykori kormányfőnek születésnapjára koronát, jogart és országalmát azzal a megjegyzéssel: Gyula, nálam továbbra is te vagy a király.
Vágólapra másolva!

"Már nem is köszönünk egymásnak. Én néhányszor megtettem ezt, ő nem viszonozta, tovább nem erőlködök" - ezt Karsai József szocialista parlamenti képviselő nyilatkozta a miniszterelnökről a Békés Megyei Hírlapnak.

A lap azt kérdezte tőle, hogy Ferenc napra meglepi-e valamilyen rá jellemző kijelentéssel a miniszterelnököt, amire a képviselő azt mondta: "Hithű katolikusként, istenfélő emberként rosszat senkinek nem akarok, így a kormányfőnek is erőt, egészséget, sikereket kívánok."

Nem rejtette azonban véka alá, hogy nem tetszik neki Gyurcsány Ferenc tevékenysége. "Küldetéstudata van, és úgy gondolja, amit ő vagy a szűk tanácsadói köre kitalál, az jó a népnek, és a képviselők ebbe ne szóljanak bele. Elképzeléseit a frakcióval csak azután közli, mikor már szétkürtölte a sajtó. Az elhibázott döntéseket is végigviszi" - fogalmazott Karsai. A politikus legutóbb akkor bírálta élesen Gyurcsányt, amikor ő azt javasolta, hogy a polgármesterek a jövőben ne lehessenek parlamenti képviselők.

A battonyai parlamenti képviselő - aki egyben a település polgármestere is - azt mondta, az ő dereka nem betörhető, és nem hunyászkodik meg, ha valami nem tetszik neki. Az MSZP-frakcióban marad, mert szerinte annak kellene kilépnie, aki nem szocialista. Közölte azt is, képviselői mandátumáról addig nem mond le, míg használni tud választóinak.

Karsai szívesebben látná a pozícióban Horn Gyulát és ezt Gyurcsány Ferenc tudtára is adta. Mint azt a Békés Megyei Hírlapnak elmesélte, egy alkalommal Horn Gyula születésnapjára aranyozott koronát, jogart és országalmát adott ajándékba azzal a megjegyzéssel: Gyula, nálam továbbra is te vagy a király.