Hajléktalanokat rabolt ki egy házaspár

Vágólapra másolva!
Hajléktalanok kirablásával gyanúsítanak egy házaspárt Kaposváron. A házaspár módszere az volt, hogy a kiszemelt hajléktalanokat nagy mennyiségű könnygázzal lefújták, megverték, majd elvitték az értékeiket.
Vágólapra másolva!

Hajléktalanokra utazó rablópárost fogott a rendőrség - közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rablópáros Kaposvár belvárosában, pályaudvarok közelében, parkokban és bevásárlóközpontok parkolóiban támadta meg a kiszemelt hajléktalanokat.

A kihallgatások alatt a 48 éves férfi mindent tagadott, 28 éves felesége azonban részletes beismerő vallomást tett, és korábbi esetekről is beszámolt. A rablásokat a feleség tervelte ki, és közösen hajtották végre, az eddig adatok szerint 10-15 alkalommal. A rablásokból összesen 100-150 ezer forint készpénzre, használati tárgyakra, valamint egy tévékészülékre tettek szert.

Egyik áldozatuk - egy siketnéma hajléktalan férfi - a szemébe fújt könnygáztól az egyik szemére teljesen, a másikra 85 százalékban megvakult.

A rendőrség bevetési csoportja kaposvári otthonukban fogta el őket. A férfi bozótvágó késsel támadt a kommandósokra, de nem volt ideje használni - közölte a rendőrség.

A kaposvári rablópáros az ellenük felmerült bizonyítékok alapján, a rablások mellett más vagyoni jellegű bűncselekményekkel, testi sértésekkel is kapcsolatba hozható, jelenleg előzetes letartóztatásban vannak. A férfinak több mint tíz rendbeli rablásért, lopásért súlyos testi sértésért és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésért kell felelnie, a feleségének bűnrészességért.