Népszavazást akar az SZDSZ is

Vágólapra másolva!
Igennel szavaznak a liberálisok a népszavazás kiírására, utána viszont a "nem" szavazat mellett fognak kampányolni. Az SZDSZ azt szeretné, ha még idén az Országgyűlés elé kerülne a Fidesz és a KDNP népszavazási kezdeményezése.
Vágólapra másolva!

A Szabad Demokraták Szövetsége azt szeretné, ha még idén decemberben, vagyis a parlament őszi ülésszakának végéig a Ház elé kerülnének a Fidesz és a KDNP népszavazási kérdései - mondta Horn Gábor, párt ügyvivője egy csütörtöki háttérbeszélgetésen. A liberális politikus azt mondta, az SZDSZ képviselőcsoportja a két ellenzéki frakcióval együtt igennel fog szavazni a népszavazási kérdések ügyében, annak ellenére, hogy a későbbi kampányukban a "nem" szavazat mellett fognak érvelni.

A Fidesz és a KDNP három kérdésben, a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése ügyében indított aláírásgyűjtést és kezdeményezett referendumot. Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdán este határozatban állapította meg., hogy összegyűlt a megfelelő számú aláírás mindhárom népszavazási kezdeményezésében. A törvény szerint 200 ezer hiteles aláírásra van szükség, a Fidesz által leadott aláírások száma pedig kérdésenként megközelítette a 330 ezret.