Börtön járhat a vitaminos szendvicsért

Vágólapra másolva!
Aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsítják azokat a diákokat, akik valamilyen port tettek osztálytársuk szendvicsébe. Először bizonytalannak találták a por összetételét, most úgy tűnik, hogy ártalmatlan multivitaminról van szó. A csínyt elkövető diákok akár börtönbe is kerülhetnek.
Vágólapra másolva!

Minden jel arra utal, hogy multitvitamin kapszulának a tartalma volt az a por, amelyet osztálytársuk szendvicsébe tett néhány mátészalkai diák - mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A csínyt két 17 éves lány követte el, de tudott róla egy szintén 17 éves fiú osztálytársuk is, utóbbit ezért bűnsegédlettel gyanúsítják - mondta Fülöp Gergely. A diákok beismerték tettüket, azt mondták, azt szerették volna elérni, hogy osztálytársuk hasmenést kapjon.

A megmérgezett lányt már hosszú ideje szekálták, több diákcsínyt elkövettek ellene, de ennek volt a legsúlyosabb következménye. A lány hasfájást kapott a szendvicstől, még hétfőn ki kellett mosni a gyomrát, és 24 órára bent tartották a kórházban megfigyelésre.

Bár a multivitamin kapszulából kinyert por valószínűleg nem ártott a lánynak, a rosszakaró diákokat mégis aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsítják. Ezért a bűncselekményért pedig akár 3 éves börtönbüntetést is lehet kapni. Az aljas indokból elkövetett minősítés azt jelenti, hogy szándékosan akartak ártani diáktársuknak, a könnyű testi sértést pedig az indokolja, hogy az elsődleges kórházi jelentés szerint a lány 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett - mondta a rendőrségi szóvivő.

A csínyt elkövető diákokat csak az menthetné meg a súlyos következményektől, ha a végső orvosi vélemény a korábbinál enyhébb lenne, vagy esetleg a megmérgezett lány elállna a feljelentéstől.