Vágólapra másolva!
A szerintük ingadozó MSZP-s képviselők arcképét tartalmazó szórólapokkal próbálja rávenni a Liga Szakszervezet a kormánypárti politikusokat, hogy nemmel szavazzanak az egészségügyi reformra. Gaskó István Liga-elnök nem tudta megmondani, hogy mindez mennyibe kerül.
Vágólapra másolva!

A Liga Szakszervezet folytatja a parlamenti képviselők meggyőzését arról, hogy nemmel voksoljanak az egészségbiztosítási törvény december 17-i szavazásán.

Gaskó István elnök az MTI-nek megerősítette azt a sajtóértesülést, hogy ebből a célból szórólapokat, kis méretű plakátokat készítenek. Elmondta: azokban a körzetekben, ahol remény van arra, hogy a szocialista képviselőket a "nem" szavazat mellé tudják állítani, ott a képviselők meggyőzésére különféle akciókat szerveznek, és ennek része szórólapok terjesztése is.

A szakszervezet aktivistái országszerte mintegy 40 körzetben ragasztanak ki a jövő héten több ezer szórólapot, amelyeken az adott terület - a Liga szerint meggyőzhető - képviselőjének a fotója szerepel, "rajta múlik" felirattal.

A Liga elnöke elmondta, hogy az A5-ös méretű plakátokkal arra szeretnék felhívni a figyelmet: felelőssége van a listás területi képviselőnek abban, hogy "ne zúdítsák rá az országra az egészségbiztosítási privatizációs törvényt".

Az MTI kérdésére Gaskó István nem tudta megmondani, hogy a szórólap-kampány milyen költséggel jár.

Gaskó István korábban azt mondta, hogy a Liga 100 ezer forintot fizet azoknak a szocilaista képviselőknek, akik a saját frakciójuk ellen szavaznak december 17-én.