Lemondott a rendőrkapitány a halálos gázolás után

Vágólapra másolva!
Lemondott a XXII. kerületi rendőrkapitány, aki kedden halálra gázolt egy gyalogost. A rendőrtiszt alkoholvizsgálata negatív lett.
Vágólapra másolva!

"A kapitány urat az eset annyira megrázta, hogy a mai napon lemondott vezetői tisztségéről, kérte nyugállományba helyezését, amelyet Budapest rendőrfőkapitánya elfogadott" - tartalmazza a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye.

A rendőrkapitány saját autójával haladt a XXII. kerületi Kossuth Lajos utcában, ahol kanyarodás közben elütötte az elé lépő 55 éves férfit, aki nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen akart átjutni az úttest túloldalára - áll a rendőrségi honlapon egy másik, még kedd éjjel közzétett közleményben. Az elgázolt férfi a kórházba szállítása után halt meg.

A rendőrkapitányt alkoholvizsgálatnak vetették alá, mely negatív eredményt hozott - közölte a BRFK, amely szerint az este folyamán ügyészek jelenlétében kettős vérvételre került sor, melynek eredménye néhány napon belül elkészül. Az ügyben a további eljárást a Budapesti Nyomozóügyészség folytatja le.