Előkerült az alsóörsi postásnő

Vágólapra másolva!
Épségben előkerült csütörtökön a november 27-én eltűnt alsóörsi postásnő. A nőt egy soproni panzióban találták meg a rendőrök.
Vágólapra másolva!

A postásnő egy soproni panzió előtti nyilvános telefonfülkéből felhívta a lányát, aki a beszélgetésről beszámolt a rendőrségnek. Ezt követően beazonosították a hívás helyét és a panzióban megtalálták az eltűnt nőt, akit előállítottak

Korábban Dániel-Tóth Zoltán Veszprém megyei rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a 44 éves asszony maga jelentkezett a rendőrségen, majd távozott a családjához. A szóvivő hangsúlyozta, hogy az ügy részleteiről csak a péntek délelőtti rendkívüli sajtótájékoztatón számolnak majd be.

A postásnőt november 27-én 13.00 órakor látták utoljára Alsóörsön, majd eltűnt azzal a mintegy 800 ezer forintnyi nyugdíjjal, amelyet a falu idős lakóinak kellett volna kikézbesítenie. A postásnőt az elmúlt hetekben nagy erőkkel kereste a rendőrség; bevetettek helikoptert, hőérzékelő kamerát és tetemkereső kutyát is, sikertelenül.

A szóvivő szerint a a postásnő már kétszer eltűnt: 20 éve Törökország határánál állították meg, de "világgá ment" idén tavasszal is, ám Badacsonytomajnál visszafordult gépkocsijával.

A postásnő októberben nem tudott elszámolni 170 ezer forinttal, ezért a Magyar Posta az elmúlt napokban sikkasztás miatt - egyelőre ismeretlen tettes ellen - feljelentést tett.

A Magyar Posta és a rendőrség összesen egymillió forintnyi nyomravezetői díjat ajánlott fel.