Lista készül a MeH külsőseiről

Vágólapra másolva!
Azt kérte a Fidesz a Miniszterelnöki Hivataltól, hogy állítson össze egy listát a tavaly március 1-je óta megkötött megbízási szerződésekről és kifizetésekről. A kancellária azt ígérte, hogy néhány nap alatt összeállítják a listát. Az ügy előzménye, hogy az [origo] megírta: egy elavult információkat tartalmazó, helyesírási hibákkal tarkított tanulmányt vásárolt a Miniszterelnöki Hivatal közel 6 és fél millió forintért.
Vágólapra másolva!

A Fidesz azt kérte a Miniszterelnöki Hivataltól, hogy állítson össze egy listát a tavaly március 1-je, vagyis a miniszterelnöki kabinet létrejötte óta megkötött megbízási szerződésekről és kifizetésekről - ezt Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője jelentette be csütörtökön, miután megnézte azt a tanulmányt, amely miatt távozott posztjáról Pimper Richárd, a miniszterelnök helyettes kabinetfőnöke.

Daróczi Dávid kormányszóvivő szerdán azzal indokolta Pimper távozását, hogy ő vette át a "Regionalizáció mint a gazdasági fejlődés egyik lehetősége Magyarországon" című tanulmányt több mint 6 millió forintért. Az ügy előzménye az volt, hogy az [origo] kedden megírta: a tanulmány évekkel ezelőtt elavult információkat tartalmaz, hemzseg az értelmetlen mondatoktól és helyesírási hibáktól.

Többek között az sem volt egyértelmű, hogy mikor készült a dolgozat. Miközben 2005-ös adatokat idézett a szerző, akadt olyan fejezet, ahol 2010-et úgy emlegették, mint ami hat év múlva lesz. Ráadásul Belügyminisztériumról írt, miközben ilyen nevű tárca már másfél éve nem létezik. A szerző cég, az Ariba Bt. tulajdonosa egy targoncagyárnál üzletkötőként dolgozó kecskeméti férfi, aki az [origo]-nak azt állította, neki nincs is köze a tanulmányhoz, azt azonban nem árulta el, hogy ki volt a szerző.

Cser-Palkovics András szerint ez néhány héten belül már a második eset, hogy vitatott tartalmú tanulmányt készíttetett közpénzből a Miniszterelnöki Hivatal. November végén derült ki, hogy ötmillió forintot kapott az Inno-Res Kht. a Miniszterelnöki Hivataltól azért a tanulmányért, amely az őszödi beszéd médiában történő megjelenését is elemezte. Budai Bernadett kormányszóvivő azt ígérte, hogy néhány nap alatt összeállítják a Fidesz által kért a listát, és a fideszes politikus kérésére a tanulmányból is adott egy másolatot.