Éjszakai buszok járnak karácsonykor

Vágólapra másolva!
Karácsonykor a szombati menetrend szerint járnak a BKV-buszok, délután négytől azonban már csak éjszakai buszokkal lehet közlekedni Budapesten. Az utolsó metró fél négykor elmegy. A két ünnep között háromféle menetrendhez kell igazodniuk az utasoknak.
Vágólapra másolva!

December 24-én a BKV szombati menetrend szerint jár délutánig. Az utolsó metró és földalatti fél négykor indul a égállomástól, a felszíni közlekedés pedig ehhez kapcsolódik, vagyis - az utolsó szerelvényeket megvárva - általában délután négy órakor indulnak az utolsó nappali buszok - olvasható a Fővinform honlapján.

Ezután Szenteste már csak éjszakai buszokkal lehet utazni, amelyek félóránként vagy egyóránként járnak. A Nagykörúton közlekedő 906-os busz kivétel: negyedóránként közlekedik.

24-én a HÉV-szerelvények Budapestről 15.50 és 16.10 között, a külső végállomásokról 14.30 és 16.34 között indulnak utoljára. A fogaskerekű a Városmajortól 16.00 órakor, a Széchenyi-hegyről lefelé 16.25-kor indul - olvasható a Fővinform honlapján.

December 25-én és 26-án a buszok munkaszüneti napi menetrend szerint járnak, az ezt követő napokban szilveszterig az iskolaszüneti menetrend érvényes, néhány járat pedig ennél is ritkábban közlekedik majd. Silveszterkor a szombati, éjjel pedig az éjszakai menetrend lesz érvényben, január elsején pedig a munkaszüneti napokra vonatkozó indulási időpontokhoz kell igazodniuk az utasoknak.

A fővárosban január 2-ig ingyen lehet parkolni, kivéve a Margitsziget és a Citadella parkolóit - áll a Fővárosi Önkormányzat közleményében.