Hajnalig fagyoskodtak kétszáz miskolci lakásban

Vágólapra másolva!
Kétszáz miskolci lakásban csak csütörtök hajnalban kezdtek el melegedni a radiátorok, miután szerdán reggel elrepedt egy távfűtés gerincvezeték. A hiba miatt fűtés nélkül maradt szinte az egész belváros, de délután a lakások többségét fokozatosan visszakapcsolták a rendszerbe.
Vágólapra másolva!

Csütörtökre virradó éjszaka helyreállt a távfűtés és melegvízszolgáltatás Miskolcon. A borsodi megyeszékhelyen egy gerincvezeték szerda reggeli repedése miatt 12 ezer háztartás maradt fűtés nélkül, közülük 200-ban csak szerda este 9 órakor tudták visszakapcsolni a fűtést, és csak a hajnali órákban kezdtek melegedni a radiátorok.

A kimaradást az okozza, hogy egy 500 milliméter átmérőjű gerincvezeték 30 centiméter hosszan elhasadt, emiatt "a szolgáltatás rendszeréből jelentős mennyiségű vizet" veszítettek - áll a társaság közleményében. Az érintett vezeték a Tizeshonvéd utcában tört el reggel fél hat előtt, ezért szinte az egész belváros távfűtéses lakásaiban hidegek voltak a radiátorok.

Leállt a fűtés és melegvíz-szolgáltatás a Vörösmarty, a Jókai, a Győri kapui, a Vologda lakótelepeken, valamint az Újgyőri főtér térségében és a Szentpéteri kapu távhőszolgáltatással ellátott lakásaiban. Szerdán délutántól kezdve Miskolci Hőszolgáltató (Mihő) Kft. fokozatosan visszakapcsolta a rendszerbe az érintett városrészeket.

A hibás vezetéket a Mihő Kft. szakemberei szerda este 8 óra körül cserélték ki, így a meghibásodás közvetlen közelében lévő 200 lakásba csak szerda este 9 órakor tudták visszakapcsolni a fűtést, és csak a hajnali órákban kezdtek melegedni a radiátorok.