Leégett a szegedi betlehemi jászol

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni, szándékos gyújtogatás vagy felelőtlenség okozta a szegedi dóm betlehemi jászolának leégését. A rendőrség többmilliósra becsüli a kárt.
Vágólapra másolva!

Csütörtök kora hajnalban eddig tisztázatlan körülmények között kigyulladt a szegedi Fogadalmi templom bejáratánál felállított betlehemi jászol.

A tűzben leégett a jászol, és a templom kapuja is megrongálódott - közölte a rendőrség. A kapun található bronz dombormű és a bejárat mellett levő faragott oszlopok is megsérültek. A keletkezett kár az előzetes becslések szerint több millió forint.

A Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretén belül, szakértő bevonásával vizsgálja a tűzeset körülményeit. "Amennyiben az idegenkezűség gyanúja felmerül, úgy a rendőrség megteszi a szükséges lépéseket" - olvasható a rendőrségi közleményben. A nyomozók egyelőre a gondatlanság, azaz egy véletlenül bekövetkezett esemény lehetőségét sem zárják ki.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök az előzményekről szólva az MTI-nek elmondta: csütörtökön a dóm plébánosa többször visszaállította az ember nagyságú bábokat a helyükre, mert ismeretlenek felborították őket, éjfél tájban pedig fel is gyújtották azokat.

A tűzoltóság szombatra ígért tájékoztatást az ügyben.