Megérkezett Zsanett panasza az ügyészségre

Vágólapra másolva!
Pár napon belül dönt a Fővárosi Főügyészség E. Zsanett ügyvédjének panaszáról, amelyet a lányt saját állítása szerint őt megerőszakoló rendőrök elleni nyomozás megszüntetése ellen nyújtott be - írja a Népszabadság. A nyomozást december elején szüntették meg bűncselekmény hiányában.
Vágólapra másolva!

Panaszt tett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen E. Zsanett, az állítása szerint májusban rendőrök által megerőszakolt lány védője. Az ügyvéd a nyomozást megszüntető határozat ellen élt panasszal, amelyet a nyomozó ügyészség már továbbított is a Fővárosi Főügyészségnek, amely pár napon belül dönt a beadványról - írja a Népszabadság.

A Fővárosi Főügyészség májustól nyomoz az ügyben, melyben két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével gyanúsítottak meg, miután E. Zsanett azt állította, hogy öt rendőr május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték, ahol ketten megerőszakolták.

A nyomozás során készült egy sor orvos szakértői vélemény a lány állításainak alátámasztására, ám ezek egymásnak jelentősen ellentmondtak. Az ügyészség végül a Egészségügyi Tudományos Tanácshoz fordult, ám ez a testület sem tudott egyértelműen állást foglalni az ügyben, hogy akkor és úgy történt-e az erőszak, mint ahogy a lány állítja.

A nyomozást az ügyészség december elején szüntette meg, miután úgy ítélte meg, hogy nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható bűncselekmény megállapítása.