Ágyékon lőtt az eltévedt rakéta

Vágólapra másolva!
Egy véletlenül vízszintesen elinduló rakéta "ágyék-tájon" talált el egy férfit Dél-Budán. Rengeteg részeghez, késelőhöz, verekedőhöz kellett kivonulnia a mentősöknek és a rendőröknek szilveszter éjszakáján. A fővárosban több mint 350 riasztás volt - mondta a mentők szóvivője.
Vágólapra másolva!

A Dél-Budán történt tűzijáték-baleset oka, hogy feldőlt a pirotechnikai eszköz állványa, és a rakéta nem fölfelé, hanem vízszintesen indult el. Eltalált egy 10-15 méterre álló férfit, aki "ágyék-tájon" súlyos, másod-harmadfokú sérüléseket szenvedett. Ezen kívül országszerte hét könnyebb petárda-sérüléshez hívták a mentőket - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az éjszaka verekedésekhez, rosszullétekhez és sok-sok részeghez kellett kivonulniuk a mentőknek. Országszerte mintegy félezer mentőautó és 1200 dolgozó, a fővárosban 63 járművel dolgoztak szilveszterkor.

Győrfi Pál elmondta: egy átlagos hétköznap éjszaka a fővárosban mintegy 120 riasztás szokott lenni, szilveszter éjjel 350-nél több volt. Az elmúlt 24 órában pedig országszerte összesen két és félezer, a fővárosban csaknem ezer alkalommal kellett kivonulniuk a mentőknek. Elsején egy kicsit kevesebb munkára számítanak a mentők, de várhatóan még mindig sok lesz a rosszullét és gyakran előfordul, hogy valaki a szilveszter éjjel szerzett sérülésével hazamegy, de másnap már orvosi segítségre szorul.

Két késeléshez és egy súlyosabb petárdabalesethez riasztották szilveszter éjjel a rendőrséget Budapesten. Hajnalban a Nyugati pályaudvar melletti buszmegállóban összeszólalkozott két férfi, egyikük többször megszúrta a másikat, majd elmenekült. A sértettet kórházba szállították, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz életveszélyt okozó testi sértés miatt - mondta Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese.

A II. kerületi Mammut bevásárlóközpontnál éjszaka egy szórakozóhelyen volt verekedés, késelés. Az elkövetőket a biztonsági őrök szétválasztották és a rendőrség kiérkezéséig lefogták. Egy szír férfi ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás - mondta a BRFK sajtóügyeletes. A XV. kerületben két fiú súlyos sérüléseket szenvedett, mikor egyikük át akarta adni társának a meggyújtott petárdát, de az felrobbant.