Hiába keresett örökbefogadót a baranyai falu

Vágólapra másolva!
Örökbefogadásra ajánlotta fel Drávaszerdahelyt a falu polgármestere decemberben. Egyelőre azonban nem kapkodnak a 230 fős településért a cégek, csupán néhány helyi vállalkozó érdeklődött a reklámlehetőségek iránt. A polgármester már egymillió forintnak is örülne.
Vágólapra másolva!

Az állatkerti örökbefogadáshoz hasonló kezdeményezéssel élt Drávaszerdahely polgármestere, Alpár György december végén. Azzal keresett meg cégeket, hogy ha nagyobb összegért örökbe fogadják a 230 fős baranyai települést, cserébe az egész falu reklámozza a vállalatot.

"Egy-két kisebb, környékbeli vállalkozó érdeklődött a reklámlehetőségek iránt, de nem tettek konkrét ajánlatot" - mondta az [origo]-nak a polgármester. Hozzátette: már 1-2 millió forintnak örülnének, mert állandó pénzhiánnyal küszködik a falu. Az örökbe fogadó cég nevét feltüntetnék a faluban, ha a pénzből valamilyen beruházás megvalósul, illetve szponzorként feltüntetnék akár az önkormányzati levélpapírokon is.

"Az ésszerűség keretei között bármibe belemennénk, amit a cég kér, de ha például a Coca-Cola fogadna örökbe minket, nem mondanánk azt, hogy az egész falu kólát iszik" - közölte Alpár. Hozzátette: ő már annak is örül, hogy az akció révén szóba került Drávaszerdahely neve.

Ha nem találnak örökbefogadót, akkor más pénzszerzési lehetőségen gondolkodik a 29 éves polgármester, és ismét valami olyan akcióval áll elő ígérete szerint, amilyennel eddig még mások nem próbálkoztak.