Az MDF űrhajóst küldene a parlamentbe

Vágólapra másolva!
Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós kerülne be az Országgyűlésbe az MDF listájáról, ha Csapody Miklós mandátumot szerez a XI. kerületben. Az időközi országgyűlési választásokon induló politikus erről csütörtökön beszélt az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

"Erről az MDF országos elnöksége fog dönteni, de a kiszivárgott hírek szerint Farkas Bertalan kerülne be" - mondta Csapody Miklós, az MDF XI. kerületi jelöltje csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján a távirati iroda kérdésére.

Csapody a rendszerváltás óta négyszer volt a XI. kerület országgyűlési képviselője, tavaly azonban listán jutott be az Országgyűlésbe, akkor ugyanis a Fidesz-KDNP színeiben induló Deák András szerezte meg az egyéni parlamenti mandátumot a választókerületben. A kereszténydemokrata politikus októberi halála miatt tartanak időközi választást január 27-én Újbudán.

A választás első fordulója akkor lesz érvényes, ha a választópolgárok legalább fele szavaz, és akkor lesz eredményes, ha az egyik jelölt megszerzi a szavazatok több mint felét. Érvénytelen, vagy eredménytelen választás esetén a második fordulót február 10-én tartják meg.

Farkas Bertalan 2006-ban az országgyűlési választásokon már indult az MDF jelöltjeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Baktalórántházán. Az űrhajós nem szerzett mandátumot, és listáról sem került be a parlamentbe. A Magyar Demokrata Fórum országos listáján akkor a 22. helyen szerepelt Farkas Bertalan.