Olcsón venne használt buszokat a BKV

Vágólapra másolva!
Hatvan csuklós, alacsonypadlós buszt szeretne venni a BKV. Elsősorban olcsó, jól felszerelt buszokat keres a társaság, a szerződést február 29-én írnák alá - derül ki a közbeszerzési értesítőből.
Vágólapra másolva!

Nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett meg 60 darab használt csuklós alacsonypadlós városi busz beszerzésére a BKV Zrt. A Közbeszerzési Értesítő szerint az ajánlatokat 2008. január 31-ig lehet beadni, az eredményhirdetés február 20-a, a szerződéskötés tervezett időpontja pedig február 29.

A pályázatok elbírálásakor pluszpontot jelent a kedvező ár (55 pontból 20 pont), a műszaki tartalom (20 pont), ezen belül egyenként 5-5 pont adható a légkondicionáló berendezés, a környezetvédelmi kategória, az utastájékoztató rendszer, és az alacsonybeépítésű ajtók számáért. További 10 pontot ér, ha hosszú élettartamú, korrózióálló vázszerkezeti és burkoló elemekkel szerelték a járműveket. 5 pont adható a szállítható személyek számára.

A kiírás szerint az alkalmasságot kizáró ok, ha a 2004-2006 során a jelentkező teljes forgalma, valamint a csuklósbuszok értékesítéséből származó bevétele nem érte el a 3-3 milliárd forintot. Az is alkalmatlanná teszi a pályázót, ha az említett időszak valamelyik egymást követő két évében a mérleg szerinti eredménye negatív volt.

A BKV sajtóosztálya szerint a társaság a budapesti közlekedésben 1430 autóbuszt közlekedtet, ezek átlagos életkora 14,66 év. A BKV autóbuszállományának 18 százaléka 20 évnél idősebb, 43 százaléka 15-20 éves, 30 százalék 10-15 éves. A legújabbak a 2,72 éves Volvo buszok, amelyekből 150 darab van.