Hetek óta hagyják lógni a macskatetemet

Vágólapra másolva!
Másfél hónapja lóg Rákóczifalván egy macskatetem a villanypózna tetején. A szerencsétlenül járt állat elszállítását sem az áramszolgáltató, sem a tűzoltóság nem vállalta.
Vágólapra másolva!

Hiába próbáltak a tulajdonosok segítséget kérni egy elpusztult macska elszállításához a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalván - számolt be róla elsőként a Szolnok-Jászkun Online. Az állat másfél hónappal ezelőtt mászott fel madárra lesve egy villanypóznára, ahol az áram agyonütötte, és a tetem ott maradt az oszlop tetején.

"Közvetlen a házunk előtt van" - panaszolta az [origo]-nak az állat egyik gazdája, aki elmesélte, hogy a macska novemberben tűnt el, és két nappal később vették észre a póznán. Azért nem esett le, mert az egyik lába beakadt vagy ráégett a vezetékre.

A macska gazdái az áramszolgáltatóhoz tettek bejelentést az ügyfélszolgálaton, de azt a választ kapták, hogy forduljanak a tűzoltókhoz, mert nekik van felszerelésük. A tűzoltók viszont a tulajdonos szerint azzal utasították el őket, hogy ez nem az ő feladatuk. A tulajdonosokat nem csak a szerintük egykor "gyönyörű" állatnak a látványa zavarja, hanem attól is tartanak, hogy mi történik a tetemmel, ha felmelegszik az idő.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal sajtóosztályának munkatársa szerint a helyi önkormányzatnak, esetleg az oda tartozó gyepmesternek kellene elvinnie a macskát. Rákóczifalva önkormányzatának aljegyzője, Török István az [origo]-nak hétfő délután azt mondta, eddig nem tudtak az esetről, de gondoskodni fognak az állat elszállításáról, ami egyébként a Falugondnokság hatáskörébe tartozik.

Csakhogy mikor korábban, hétfő délelőtt a Falugondnokságon érdeklődtünk arról, eltüntetik-e a tetemet az oszlopról, az önkormányzati szerv munkatársa telefonon azt válaszolta: valóban ők gyűjtik össze az állattemeket az utakról, de azt nem vállalják, hogy a macska után menjenek a póznára, mert életveszélyes lenne. Az aljegyző ennek ellenére ígéretet tett arra délután, hogy megoldják a problémát. A tulajdonos az áramszolgáltatótól úgy tudja, hogy tizenötezer forint ellenében tudnák áramtalanítani az oszlopot, hogy biztonságban le lehessen róla venni a macskát.