Elfogták a zalai taxistámadás gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Keszthelyi rendőrök fogtak el egy rablási kísérlettel gyanúsított nőt, akiről kiderült, hogy ő támadott és sebesített meg a hétvégén egy taxist Vonyarcvashegyen. A 37 éves, Győr-Moson-Sopron megyei nőről kiderült, hogy más bűncselekményeket is elkövetett.
Vágólapra másolva!

A nő január elsején érkezett Hévízre, ahol álnéven bejelentkezett egy szállodába. Később fizetés nélkül egy másik hévízi szállóba költözött át, ahol ugyancsak álnéven mutatkozott be.

Szombaton a nő taxival Vonyarcvashegyre vitette magát. A megadott címre érve a sofőrre támadt, egy üvegdarabbal megvágta, majd elmenekült. A taxis nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Kedden a nő a keszthelyi vasútállomás közelében leszólított egy táskát cipelő asszonyt, akitől el akarta venni a holmiját. Ez alkalommal is üvegcseréppel sebesítette meg áldozatát, az asszony is könnyebben sérült meg.

A kiérkező rendőrök még a közelben elfogták a 37 éves nőt, akit a Keszthelyi Rendőrkapitányságon őrizetbe vettek. Ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, rablás kísérlete, csalás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást - közölte Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.