Megölte lányát és anyját egy rátóti nő

Vágólapra másolva!
Holtan találta feleségét, lányát és a nagymamát egy munkából hazatérő férfi a Vas megyei Rátóton. A rendőrség azt feltételezi: a középkorú anya követhette el a bűncselekményt, majd magával is végzett. Az asszony két búcsúlevelet hagyott hátra, melyben anyagi gondokkal magyarázta tettét.
Vágólapra másolva!

Hétfőn késő délután a munkából hazatérő apa a rátóti lakásban talált rá holtan fekvő 12 éves lányára, 53 éves feleségére és a 76 éves nagymamára.

Értesítette a mentősöket, de azok már nem tudtak segíteni az áldozatokon - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozók ismeretlen tettes ellen indították az eljárást, helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak meg, és megerősített közterületi szolgálatot láttak el a faluban a rendőrök.

A rendőrség azt feltételezi, hogy családi tragédia történt hétfőn. A jelenlegi adatok alapján az anya délelőtt végezhetett áldozataival, a saját szobájukban ölte meg őket egy konyhakéssel. Szúrt és vágott sebeket ejtett áldozatain, majd magával is végzett - hangzott el a helyi rendőr-főkapitányság keddi sajtótájékoztatóján.

"Semmilyen olyan bizonyíték, vagy tény nincs, ami azt valószínűsítené, hogy valamely ismeretlen, családon kívüli személy követte volna el a bűncselekményt, az eddigiek alapján azt valószínűsítjük, hogy az édesanya a tettes" - mondta sajtótájékoztatóján Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya.

A négytagú családban élő munkanélküli, beteges nő két búcsúlevelet hagyott hátra. Az egyikben súlyos anyagi okokkal magyarázta tettét. A nyomozók szerint az egyik levelet kislánya és édesanyja meggyilkolása előtt, a másikat pedig utána írhatta. Megtalálták azt eszközt is, amellyel elkövették a gyilkoságokat, egy 20 centiméteres pengéjű kést.

Az ügyben több emberen elkövetett emberölés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a Vas MRFK bűnügyi osztálya. Orvos- és írásszakértőket is bevontak a vizsgálatba. Az apa segítséget kapott, az áldozatvédelmi programban közreműködő szakemberek foglalkoznak vele. A főkapitány hozzátette: a történtek és a helyszín látványa a rendőröket is megviselte, ezért minden a helyszíni szemlén részt vett kollégájukkal pszichológus beszélget el.