Szétlopták a határőrbázist a búcsúzó dolgozók

Vágólapra másolva!
Tíz volt határőrségi alkalmazott ellen nyomoz a katonai ügyészség. A gyanú szerint a Balassagyarmati Határőr Igazgatóság december végi bezárása előtt többen gépeket, ruhákat és építési anyagot loptak a bázisról. A tetőcserepek például - egy lapértesülés szerint - egyikük présházára kerültek.
Vágólapra másolva!

Katonai és vagyon elleni bűncselekmények, szolgálati visszaélés, sikkasztás és lopás miatt tíz balassagyarmati határőr ellen indított nyomozást a Budapesti Katonai Ügyészség - írja a Nógrád Megyei Hírlap. A bűncselekmények gyanúját megerősítette az [origo]-nak a nyomozást vezető Margl Zoltán ezredes is, de hozzátette: jellemzően nem egyenruhásokat, hanem többségében volt civil határőrségi dolgozókat vizsgálnak.

Elsősorban leselejtezett, illetve a raktárkészletből kiírt gyakorlóruhákat, barkácsgépeket és építési anyagokat loptak - írja a Nógrád Megyei Hírlap. Az egyik gyanúsított présházára - a lap szerint - például 1500 darab tetőcserép került. Mint az újság írja, az építőanyag a határőrség egyik ingatlanának felújításából maradt meg. Margl Zoltán ezeket az értesüléseket nem kívánta kommentálni.

A lap úgy tudja, hogy a tolvaj megneszelhette, hogy nyomoznak ellene, mert épp akkor akarta eltüntetni a tetőcserepeket, amikor a rendőrök odaértek. Az akció részleteiről Dankóné Nagy Éva, a megyei rendőrkapitányság szóvivője nem kívánt nyilatkozni, mondván már nem ők az illetékesek.

A nyomozásban egy-másfél hónap múlva várható kézzelfogható eredmény - közölte Margl. Arra a kérdésre viszont még nem tudott felelni, hogy az elkövetők mire számíthatnak majd a fenti bűnlajstromért, mert "az elkövetési érték nagyságát" még vizsgálják.