Hét és fél millióért világította át Mitnyan cége Kanizsát

Vágólapra másolva!
A nagykanizsai MSZP és SZDSZ kifogásolja, hogy a fideszes vezetésű önkormányzat a XII. kerület egykori fideszes polgármesterét bízta meg a város átvilágításával. A helyi ellenzék szerint a hét és fél millió forintba kerülő tanulmány semmitmondó és általános. A fideszes polgármester szerint a tanulmány konkrét, a képviselők azért kaptak kivonatot, mert a sokszorosítás drága.
Vágólapra másolva!

Vitát váltott ki a nagykanizsai önkormányzat keddi soron kívüli ülésén, hogy a város gazdálkodásának átvilágítását a budapesti XII. kerület korábbi fideszes polgármestere végezte el. A testületben kisebbségben lévő MSZP-s, SZDSZ-es politikusok szerint túl általános és konkrétumok nélküli Mitnyan György cége, az MG Fortis Kft. által készített tanulmány, amelyre hét és fél millió forintot költött a városvezetés.

Az ellenzéki képviselők sérelmezték, hogy egymondatos, bármelyik településre vonatkoztatható, a város gazdálkodását valójában nem ismerő megállapításokat tett a tanulmány szerzője. Nehezményezte a helyi ellenzék azt is, hogy a képviselő-testület jobboldali többsége további 24 millió forintot szavazott meg hasonló vizsgálatokra.

Marton István polgármester erre reagálva az MTI-nek azt mondta: az elkészült anyag a táblázatos mellékletekkel együtt mintegy 100 oldalas. A képviselők ebből azért csak az összefoglaló tíz oldalt kapták meg, mert a teljes tanulmány sokszorosítása túl költséges lett volna. A városatyák bármikor megtekinthetik a teljes változatot - tette hozzá.

A gazdálkodás átvilágítását pedig azzal indokolta, hogy meglátása szerint a korábbi, szocialista-szabad demokrata városvezetés utolsó kétéves működése problémákat okozott a városnak. A városvezető elmondta: meghívásos formában választották ki az MG Fortis Kft.-t a vizsgálatra. A további 24 millió forintot pedig a tanulmányban foglaltak "realizálására" és informatikai átvilágításra költenék - tette hozzá.