Panasszal élt a leállt nyomozás miatt a megvert újságíró

Vágólapra másolva!
Panaszt nyújtott be a megveretése ügyében indult nyomozás megszüntetése ellen Kármán Irén - írja a Népszabadadság. Az újságírót saját állítása szerint tavaly nyáron rabolták el és verték meg, feltehetően olajügyekkel kapcsolatban. A rendőrség viszont az év végén bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.
Vágólapra másolva!

Panasszal él az ügyében folyt nyomozást megszüntető határozat ellen Kármán Irén - írja a Népszabadadság. A saját állítása szerint elrabolt majd megvert újságíró ügyvédje, Pelle Andrea azt mondta a lapnak, hogy nem látták azokat a kihallgatási jegyzőkönyveket, amelyek alapján a rendőrség azt állítja, az egykori olajügyek kulcsfiguráinak nem állt érdekében Kármán megveretése, és azt is furcsának talélják, hogy nem bizonyítékok, hanem bűncselekmény hiányában szűnt meg az eljárás.

A rendőrség karácsoyn előtt zárta le az életveszélyes sérülést okozó bántalmazás miatt indult eljárást Kármán ügyében, akit - elmondása szerint - június 22-én a nyílt utcán rabolták el otthona közeléből, megverték, majd megkötözve otthagyták a Duna partján. Az újságíró az olajügyekről írt könyvével és a témával foglalkozó dokumentumfilmjével hozta összefüggésbe a támadást.

A rendőrség határozata szerint nem történt bűncselekmény, és már júliusban azt állította, hogy az újságírónő megtámadása, bántalmazás és elrablása nem akkor és úgy történt meg, ahogy azt az áldozat vallomásában elmondta. A nyomozók szerint Kármán nem az általa mondott időpontban, hanem egy-két nappal korábban szenvedett életveszélyes hasi sérüléseket erős ütésektől és rúgásoktól.