A fotó se bizonyíték parkolási perben

Vágólapra másolva!
Elbukott egy pert az egyik fővárosi parkolási cég, miután a bíróság kimondta, hogy nem bizonyító erejű az az adatlap, amelyet azoknak az autósoknak küldenek, akiket elmaradt díj miatt perelnek be. Ennek része az a fotó is, amelyet a parkolóőrök készítenek.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás perelte be az ügyfeleit, azt állítva, hogy több alkalommal parkoltak érvényes parkolójegy nélkül - emlékeztett az előzményekre az Inforádiónak nyilatkozva az ügyvéd, aki szerint a bíróság bizonyítottság hiányában elutasította a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás keresetét.

A társulás csatolta az általa rendszeresített adatlapokat, amelyek tartalmazták egy adott parkolási eseménnyel kapcsolatosan a gépjármű típusát, az üzembentartó címét, a parkolás helyét és idejét - mondta Bíró Ádám, aki szerint azonban a bíróság ezeket nem fogadta el.

A bíró jogerősen kimondta, hogy az adatlap önmagában, további bizonyíték nélkül, az adatbevitel ellenőrizhetetlensége miatt nem alkalmas annak kétséget kizáró bizonyítására, hogy ezek az adatok megfelelnek a valóságnak - közölte az ügyvéd.

Bíró Ádám az Inforádiónak elmondta, a parkolási társulás bizonyítékként fényképet is csatolt be, ám érdekes módon a fényképen szereplő dátum és idő megelőzte a megváltott parkolójegy lejárati dátumát. Az ügyvéd hozzátette: amikor rákérdezett az időpont eltérésre, azt a választ kapta, hogy a fényképezőgép nincs hitelesítve, ezért eltérhet a valós időtől a fényképezőgép által a képre nyomtatott idő.