Simicska feljelentette Dávid Ibolyát

Vágólapra másolva!
Rágalmazás miatt jelentette fel Dávid Ibolyát Simicska Lajos. Az egykori APEH-elnök azt kifogásolja, hogy az MDF elnöke úgy emlegette őt, mint a Fidesz pénzügyi ügyeskedéseit irányító pénztárnokot. Az MDF elnökének mentelmi joga miatt valószínűleg nem kell eljárástól tartania.
Vágólapra másolva!

Nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból elkövetett rágalmazás miatt tett feljelentést Dávid Iboly MDF-elnök ellen Simicska Lajos, az APEH korábbi elnöke - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Futó Barnabás, Simicska ügyvédje. Az adóhivatalt az Orbán-kormány idején vezető Simicska azért követel elégtételt, mert Dávid egy sajtótájékoztatón azt mondta: a Fidesz "pénzügyi ügyeskedései mögött Simicska Lajos, a párt pénztárnoka áll".

Futó szerint a pártelnök kijelentése több szempontból is valótlan, hiszen Simicska nem pénztárnoka a Fidesznek, de még csak nem is tagja a pártnak. Az ügyvéd reményét fejezte ki, hogy Dávid nem él majd mentelmi jogával, és emlékeztetett arra is, hogy a bíróság egy, szerinte hasonló ügyben letöltendő börtönbüntetésre ítélte Bencsik Andrást, a Demokrata című lap főszerkesztőjét.

Dávid Ibolya közleményében mindössze annyit reagált: "Csak a Fidesz által kedvesen említett klasszikust idézem: a krumplileves legyen krumplileves"

Dávid Ibolya a Simicska által kifogásolt sajtótájékoztatón - a Haszon című lap listájára hivatkozva - arról beszélt, hogy Puch László, a MSZP pénztárnoka és Simicska is az ország tíz legbefolyásosabb embere közt van. Az elnök szerint sem Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, sem Orbán Viktor Fidesz-elnök nem beszélhetne a korrupció elleni harcról, amíg nem vetnek véget az átláthatatlan párt- és kampányfinanszírozásnak.

Mivel Dávidot parlamenti képviselőként mentelmi jog illeti meg, a bíróságnak az eljárás megindítása előtt kérnie kell az Országgyűléstől annak felfüggesztését. Az elmúlt évek gyakorlata azonban azt mutatja, hogy magánvádas ügyekben a parlament nem adja ki a képviselőket, sőt, ebben a ciklusban ketten még a közvádas, tehát hivatalból indult eljárás alól is kibújhattak.

Azt szeretnénk, ha per nélkül rendeződne a Simicska Lajos és Dávid Ibolya közötti ügy - mondta Hegedűs László, a MDF elnökének jogi képviselője. "Ebben az ügyben jobb, ha nem megyünk bele a részletekbe, én inkább arra fogok törekedni, hogy ezt az ügyet ne vigyük a bíróságra, de nem azért, mert az ügyfelem elismeri felelősségét" - mondta Hegedűs László.

Az ügyvéd hangsúlyozta: Dávid Ibolya egy újságból idézett egy tényt. Ha nem kér valaki helyreigazítást, akkor el kell fogadni, hogy az újságban megjelent lista megfelel a valóságnak - fűzte hozzá.