Előzetesben a halálra vert diák támadója

Vágólapra másolva!
Vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 17 éves fiút, aki csütörtökön olyan súlyosan bántalmazta diáktársát, hogy az belehalt a sérüléseibe. Az elkövető pénteken jelentkezett a rendőrségen, és beismerte tettét.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte vasárnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a fiatalembert, aki olyan súlyon bántalmazott egy 18 éves fiút, hogy az a verekedés után életét vesztette.

A bíróság azért rendelte el a 17 éves fiatal 30 napos előzetes letartóztatását, mert fennáll a veszélye annak, hogy megszökik, elrejtőzik, illetve befolyásolja a tanúkat. A bíróság döntése ellen a gyanúsított fellebbezett, ezért a végzés nem jogerős. A fiatalembert halált okozó súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

A verekedés még csütörtökön történt. A 18 éves szakközépiskolás fiú úgy érkezett haza, hogy a VIII. kerületben található iskolája közelében megverték, a diák ezt követően rosszul lett. A szülők kihívták a mentőket, de mire beértek a kórházba, a fiú meghalt. Az orvos szakértő szerint a halált koponyaalapi törés okozta.

A nyomozók kevesebb, mint 24 óra alatt megállapították a 17 éves elkövető személyazonosságát, aki pénteken maga jelentkezett a rendőrségen. A fiatalember a kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését.