TNS Hungary: Sólyom a leghitelesebb

Vágólapra másolva!
Rendkívül alacsony a politikusok iránti bizalom, még az első helyen álló Sólyom Lászlónak is csak a megkérdezettek 23 százaléka adna kölcsön - derül ki a TNS Hungary felméréséből. Orbán Viktornak 19 százalék hitelezne, míg a miniszterelnökben csak 10 százalék bízik.
Vágólapra másolva!

Sólyom László köztársasági elnök a leghitelesebb politikusok közül - derül ki a TNS Hungary felméréséből, amelyet a Blikk hétfői számában közölt. A megkérdezetteknek arra a kérdésre kellett válaszolniuk, hogy adnának-e pénzt kölcsön az egyes közéleti szereplőknek. Az államfőnek a válaszadók 23 százaléka hitelezne.

A második helyen Orbán Viktor, a Fidesz és Dávid Ibolya, az MDF elnöke végzett: nekik a megkérdezettek 19 százaléka adna kölcsön. A negyedik helyezett Erdő Péter esztergomi érsekben 18 százalék bízik. Ötödik lett Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság elnöke (14 százalék), míg a hatodik helyre Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke került (13 százalék).

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökben csak a megkérdezettek 10 százaléka bízik annyira, hogy pénzt is kölcsönözne. Demszky Gábor főpolgármesternek még kevesebben, a válaszadók mindössze 8 százaléka nyújtana hitelt. Horváth Ágnes egészségügyi miniszterben csak 6 százalék bízik.