APEH-dolgozók ellen nyomoz a rendőrség

Vágólapra másolva!
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) dolgozóit érintő közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés megalapozott gyanújával folytat nyomozást a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Vágólapra másolva!

A több ember előzetes letartóztatása mellett tartó eljárásról a főkapitányság és az APEH Észak-Alföldi Regionális Igazgatósága közös sajtótájékoztatót tart Nyíregyházán szerdán - közölte Fülöp Gergely, a megyei főkapitányság sajtószóvivője. A rendőr főhadnagy a részletekről semmit nem kívánt a tájékoztató előtt elmondani.

A közszolgálati televízió esti Híradójában az hangzott el, hogy zsarolással gyanúsított APEH-ellenőröket vettek őrizetbe Szabolcs-Szatmár-Szabolcs megyében. A hírműsor arról számolt be, hogy a gyanú szerint a két revizor a környék több vállalkozójának is felajánlotta, ha fizetnek nekik, "megússzák az adóellenőrzést". A rendőrséget az egyik megzsarolt vállalkozó értesítette, s az ellenőröket akkor fogták el, amikor pénzt vettek át a vállalkozótól. Az APEH azonnal elbocsátotta őket - közölte a Magyar Televízió Híradója.

A TV2 esti hírműsora az ügyről azt közölte, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei APEH jelenlegi és volt dolgozóit vesztegették meg vállalkozók. Az adóellenőrzési dolgozók a vállalkozóktól kért pénzért cserébe megígérték, hogy nem találnak szabálytalanságot a könyvelésükben - hangzott el a Tényekben.