Megindult a forgalom a Nyugati pályaudvaron

Vágólapra másolva!
Megindult a vasúti közlekedés a Nyugati pályaudvaron. A forgalmat korábban azért kellett leállítani, mert a kábelalagút-rendszerben zárlat alakult ki és a lecsöpögő fémolvadék miatt az összehordott ruhaneműk füstölni kezdtek, emiatt a tűzoltóság a pályaudvar teljes áramtalanítását kérte.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint a világítást a pályaudvaron éjfélre állítják helyre, a vonatok pedig legkésőbb a hajnali üzemkezdetre már a menetrend szerint közlekednek. A Tűzoltóság és a MÁV Zrt. szakemberei megkezdték a hiba feltárását és a vizsgálatot. Az utascsarnokban továbbra sincs áram, az utasok - pótdíjfizetés nélkül - a vonatokon tudják megvásárolni a jegyüket.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője elmondása szerint a kábelalagút-rendszerben, egy ötször öt méteres helyiségben lett zárlatos egy kábel, amelyről az ott összehordott ruhaneműre fémolvadék csöpögött, mire a ruha füstölni kezdett. Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett jelentés. Miután a tűzoltók eloltották a tüzet, vissza lehet kapcsolni az áramot a pályaudvaron.

Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese szerint 18 óra 28 perckor a Nyugati pályaudvar külső vágányainak peronvilágítása kialudt. A szakemberek 19 óra 15 perckor megállapították, hogy "a Podmaniczky utca felőli kábelalagútban a 10, valamint a 4 kilowattos betáplálásnál kábelzárlat okozza a hibát". A kábelek füstöltek és izzottak.

Fél kilenckor a tűzoltóság kérésére a felső vezetékből is ki kellett kapcsolni az áramot, így a Nyugati pályaudvarra egyelőre nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok.