Az ERSTE-hez szerződött a volt kormányszóvivő

Vágólapra másolva!
Az ERSTE Bank szóvivője lett Danks Emese volt kormányszóvivő. Danks közös megegyezéssel távozott tavasszal a Miniszterelnöki Hivatalból, az ő helyére szemelték ki Demcsák Zsuzsát, aki csak a jelöltségig jutott.
Vágólapra másolva!

Az egyik legnagyobb hazai pénzintézet, az ERSTE Bank szóvivője lett január 15-től Danks Emese, aki március 5-én hagyta el a kormányszóvivői pozíciót. Danks közös megegyezéssel távozott a Miniszterelnöki Hivatalból (MeH).

Az akkori hivatalos közlemény szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormány nevében elismerését fejezte ki azért, hogy szóvivőként egy intenzív, sok konfliktussal terhelt időszakban képviselte Danks a kormány reformpolitikáját a nyilvánosság előtt, azonban a megváltozott politikai klíma politikusabb szerepvállalást kíván - írták.

Danks Emese bő féléves politikai pályafutása előtt a magánszférában dolgozott, olyan nagy cégeknek volt a kommunikációs vezetője, mint a Malév és a Tesco. Danks most a Dr. Pendl & Dr. Piswanger Tanácsadó Kft.-től érkezett az ERSTE-hez.

A kormányszóvivői pozícióból való távozása után a helyére egy volt televízióst szemeltek ki a MeH irányítói, Demcsák Zsuzsa azonban csak a jelöltségig jutott. Az egykori műsorvezetőről ugyanis fehérneműs fotók kerültek elő, de megjelent több olyan újságcikk is, amelyek férjét maffiakapcsolatokkal vádolták.