Emberölés a gyanú a tolcsvai tűz ügyében

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés elkövetésével gyanúsítják B. Zs. 39 éves tolcsvai férfit, akinek családi háza 2008. január 10-én éjszaka kigyulladt, és a tűzben meghalt egy ötéves gyermek - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség a férfit őrizetbe vette, január 14-én előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának elrendelésére.

A tüzet az okozta, hogy a lakás egyik szobájában lévő kályha felborult, és az abból kihulló parázs gyújtotta be a szoba berendezéseit. A lakásban tartózkodó két nagyobb gyerek (8 és 10 évesek) kimenekültek, sérülést nem szenvedtek. A legkisebb gyermek azonban olyan súlyos füstmérgezést és égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az apa súlyos, de nem életveszélyes II. fokú égési sérüléseket szenvedett.

Az ügy további részleteiről a rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel további részleteket nem közöl. Az MTI és a Borsod Online korábban úgy értesült, hogy a férfi - akinek felesége évekkel ezelőtt meghalt - rendszeresen italozott, és valószínűleg öngyilkossági szándékkal cselekedett. A férfi öt gyermeke közül korábban egy már életét vesztette, ő bányatóba fulladt, egy gyermek pedig bentlakásos iskolában tanul.