Vágólapra másolva!
Hétfőn kezdődik a Borsod megyei bíróságon az olaszliszkai lincselés pere - írja a Magyar Nemzet. Nyolc embert vádoltak meg azzal, hogy részt vettek Szögi Lajos tiszavasvári tanár agyonverésében.
Vágólapra másolva!

A rendőrség októberben adta át az ügyészségnek vádemelési javaslattal az olaszliszkai lincselés nyomozati anyagait. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság hétfőn reggelre tűzte ki az első tárgyalást - írja a Magyar Nemzet. A lapnak a megyei ügyészség szóvivője, Martossy György azt mondta, a per hosszú ideig is elhúzódhat. Az ügynek nyolc vádlottja van.

Az országszerte megdöbbenést kiváltó eset 2006 októberében történt. Szögi Lajos tiszavasvári tanár a Borsod megyei Olaszliszkán hajtott át autójával, amikor elsodort egy, az úton játszó kislányt. Megállt, majd miután látta, a kislánynak nem esett baja, vissza akart ülni az autójába, amelyben két kislánya is ott volt. Ekkor támadták meg az odasereglő környékbeliek, és olyan súlyosan bántalmazták, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta.

Az orvosi szakvélemény szerint közel ötvenszer rúgták, ütötték meg. Az ügy nyolc vádlottja közül hárman már 2006 október óta előzetes letartóztatásban vannak, a bíróság ennek tartamát többször is meghosszabbította emberölés, majd különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt.