Nyilvános az új körözési Top 100

2008.01.17. 21:18

Nyilvánosságra hozta új körözési Top 100-as listáját csütörtök este a rendőrség; az új névsort nem betűsorrendben állították össze, kevesebb benne a nő és a korábbi lista legidősebb és legfiatalabb körözöttje sem szerepel benne.

A rendőrség internetes honlapján közzétett lista a korábbinál csak annyival tartalmaz több információt, hogy azt is rögzíti: a keresett személy ellen miért adtak ki elfogatóparancsot, illetve egy-két névnél különös ismertetőjegyet és esetleges felbukkanási helyet is tartalmaz.

A 100-as lista első három helyén három harminchat éves férfi áll, valamennyiüket emberölés miatt keresik.

Az új névsorból hiányzik a korábbi Top 100 legfiatalabb és legidősebb keresett bűnözője. Az új listában egy 61 éves férfi a legidősebb, akit többek között sikkasztás, csalás, csődbűntett és magánokirat-hamisítás miatt keresnek. A legfiatalabb körözött személy az új Top 100-ban egy 20 éves lány, őt a rendőrség mellett a bíróság is keresi, de az ellene kiadott elfogatóparancs között csak egy helyen tüntették fel, hogy lopás miatt keresik.

A száz legkeresettebb bűnöző között akad néhány nem magyar állampolgár is, többek között kínai, ukrán, jugoszláv és román állampolgár is van a listában. Kevesebb a nő a korábbi listához képest, december végén még 11 nő volt a keresettek között, ezúttal négy.

A 100 személy között szerepel többek között a móri bankrablással egykor összefüggésbe hozott, és a zálogházi rablássorozat miatt keresett Farkas Róbert is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK