Tüntethet a Gárda a Józsefvárosban

Vágólapra másolva!
Tudomásul vette a rendőrség a Magyar Gárda bejelentését, így a szervezet megtarthatja pénteki tüntetését a VIII. kerületben. A Gárda annak a 18 éves fiúnak az emlékére szervezi a demonstrációt, aki egy utcai verekedésben halt meg. A Józsefvárosi önkormányzat tiltakozik a tüntetés ellen, a kerület szerint az ugyanis veszélyezteti a többségi és a kisebbségi lakosság együttélését. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség tudomásul vette a Magyar Gárda bejelentését, így a szervezet pénteken demonstrálhat a Józsefvárosban - közölte a BRFK. A rendőrség két esetben tilthat be egy rendezvényt: ha a rendezvény miatt a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, illetve ha az népképviseleti szerv vagy bíróság működését veszélyezteti. Az alábbi esetben azonban egyik sem áll fenn.

A Magyar Gárda tagjai a tervek szerint az eseményen gyertyát gyújtanak annak a tizennyolc éves fiúnak az emlékére, akit egy héttel ezelőtt a tüntetés helyszínén vertek meg. A fiú később belehalt a sérüléseibe. A demonstráció ellen szerdán nyilatkozatban tiltakozott a józsefvárosi képviselő-testület. A testület egyhangúlag kimondta: a VIII. kerület elzárkózik minden olyan párttól, egyesülettől, civil szervezettől, amelyek szélsőséges, gyűlöletkeltő elveket vallanak, és veszélyeztetik a kerület többségi és a kisebbségi lakosságának együttélését.