Vágólapra másolva!
Az influenzajárvány miatt újabb két kórházban, a veszprémiben és az ajkaiban is megtiltották a látogatást. A térségben a hét eleje óta három-négyszeresére emelkedett a megbetegedettek száma.
Vágólapra másolva!

Látogatási tilalmat rendelt el péntektől a veszprémi és az ajkai kórházban az influenzajárvány miatt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közép-dunántúli regionális igazgatója. Bujdosó László közlése szerint Ajkán és térségében hétfő óta a négyszeresére, Veszprém körzetében pedig a háromszorosára nőtt a megbetegedettek száma.

A két városban és körzetükben minden háromszázadik-négyszázadik lakos elkapta már az influenzát. Az ÁNTSZ igazgatója szerint a megye más településein is tapasztalható a járvány, de ott egyelőre kisebb intenzitású; egy hét alatt még csak másfél-kétszeresére nőtt a betegek száma.

Falus Ferenc országos tisztifőorvos szerdán jelentette be, hogy már országos járványról lehet beszélni. Január második hetében már 30 ezren betegedtek meg. Egyelőre nem lehet tudni, mikor éri el a járvány a csúcspontját. Az influenzát jellemzően a gyerekek kapják el először, s ők adják tovább a felnőtteknek. Betegség esetén pár napot otthon, ágynyugalomban kell tölteni, továbbá sok C-vitamint, gyümölcsöt és folyadékot kell fogyasztani.