Szamurájkarddal zsarolt a Fekete Sereg tagja

Vágólapra másolva!
Kommandósok fogták el Budapesten a Fekete Seregként ismert bűnbanda egyik tagját - számolt be róla a Népszabadság. A 36 éves elkövető szamurájkardot szegezett egy bátonyterenyei férfi torkához, így akarva kicsikarni tőle egymillió forintot.
Vágólapra másolva!

A Fekete Sereg nevű bűnbanda tagjai azzal hívták áldozatukat egy kis forgalmú bátonyterenyei benzinkúthoz, hogy egy állítólagos üzleti ügyet rendezzenek - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója, Némedi Gábor sajtótájékoztatón, melyről a pénteki Népszabadság tudósított. Amint a férfi a helyszínre érkezett, bevitték a benzinkút boltjába, megverték, majd később a lakásán folytatták az ütlegelést, amíg át nem adott nekik százezer forintot. Megígértették vele, hogy kifizet nekik további 900 ezer forintot, azzal fenyegették, hogy különben szamurájkarddal elvágják a torkát. A verőemberek szerint a sértett áruló volt, mert korábban segített a rendőrségnek egy másik ügy felderítésében.

A kommandósok által szerdán elfogott elkövető bűnlajstroma hosszú, korábban már lopás, okirat-hamisítás, hivatalos személy elleni erőszak miatt folyt eljárás ellene. Jelenleg is három ügyben, köztük emberölés előkészítésének kísérletével gyanúsítják, s ehhez jött most a zsarolás alapos gyanúja. A társát még keresik.