Fejszével támadt a rendőrökre a bort lopó betörő

Vágólapra másolva!
A lopott bortól részegen aludt az a tolvaj, aki - miután felébresztették a rendőrök - rátámadt az egyenruhásokra. Most már hivatalos személy elleni erőszakkal is vádolják.
Vágólapra másolva!

Fejszével támadt a rendőrökre egy rinyaszentkirályi férfi, akit azért kerestek, mert a feltételezések szerint betört egy helyi gazda pincéjébe, és onnan ellopott mintegy tíz liter bort - közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bíró szerint a két körzeti megbízott a meglopott gazda bejelentését követően, a helyszínen talált nyomok alapján jutott el a gyanúsított házához, ahol az ajtót nyitva találták. A férfi aludt, mellette néhány deci bor volt egy műanyagpalackban.

Miután felébresztették és közölték vele, hogy a mellette levő bor valószínűleg bűncselekményből származik, s ezért lefoglalják, a férfi egy fejszével hadonászni kezdett, és a rendőrökre támadt, azt kiáltozva: "kettéhasítalak benneteket" - számolt be a részletekről a szóvivő.

A férfi a rendőrök felszólítása ellenére sem dobta el a fejszét, ezért azt kicsavarták a kezéből, majd megbilincselték és előállították őt. Az ügyben a Nagyatádi Rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentés tesz a nyomozó ügyészségen - mondta Bíró Gábor.