Hamis vád miatt is ülhet a magyarcsanádi lány felgyújtója

Vágólapra másolva!
Ismét büntetőeljárás indult hamis vád miatt az ellen a makói fiatal ellen, akit tavaly ősszel egy  magyarcsanádi lány meggyilkolásában mondott ki bűnösnek a Szegedi Ítélőtábla - tájékoztatta pénteken az MTI-t a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. A fiút korábban 15 éves börtönbüntetésre ítélték.
Vágólapra másolva!

A fiatalkorú fiút tavaly, november 7-én jogerősen 15 éves szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla. A gyilkosság 2006 nyarán történt Makó külterületén, a támadó megerőszakolta, majd felgyújtotta és magára hagyta a tizennyolc éves P. Henriettát, akit hetekig ápoltak kórházban, de nem sikerült megmenteni az életét.

A fiút ellen most azért nyomoz az Szegedi Nyomozó Ügyészség hamis vád miatt, mert többször is azt állította, hogy a lányt nem ő, hanem másvalaki gyújtotta fel. Ugyanakkor ennek a megvádolt férfinak a bűnössége azonban az ítéletet hozó Szegedi Ítélőtábla szerint nem vetődött fel.

Csütörtökön a fiú nem tett vallomást, édesanyja a helyi napilapnak úgy nyilatkozott, korábbi kirendelt védőjének minden bizonnyal vallomást tenne fia. Az ügyészség ugyanis nem a korábban az ügyön dolgozó védőt kérte fel.

Bene Zoltán, a régi védő a távirati iroda megkeresésére elmondta: furcsállja, hogy nem ő kapta az ügyet, hisz ő ismeri a legjobban, illetve úgy tudja, hogy a vádlott és törvényes képviselője is írásban kérte a hatóságtól az ő kijelölését. Ha az ügyészség visszavonja a most kirendelt védőt, akkor ő természetesen ismét vállalja az ügyet - tette hozzá.