Rálőtt kislánya gondozójára egy anya

Vágólapra másolva!
Gázpisztollyal szemen lőtte egy édesanya kislánya gondozónőjét. Az eset a győri Lajta utcai gyermekjóléti intézetben történt. Az anya valószínűleg nem akart beletörődni, hogy a gyámügyi hatóságok elvették tőle a gyermekét.
Vágólapra másolva!

Szembelőtte gázpisztollyal egy ott gondozott kislány édesanyja a győri gyermekjóléti intézet intézmény egyik gondozónőjét. A győri Lajta utcai gyermekjóléti intézetben történt az incidens - közölte Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A 37 éves nő, akitől életvitele miatt vette gondozásba a gyermeket a gyámügy, rendszeresen látogatta kislányát. Ugyanakkor feltehetőleg nem tudta elfogadni, hogy elvették tőle a gyermekét. Az anya szombaton délelőtt is szokás szerint megérkezett a láthatásra, de valószínűleg el akarta vinni a kislányát, és ezért vitte magával a fegyvert.

A gondozónőt közelről szemközt lőtte, és több lövést is leadott, míg egy ott tartózkodó férfi le nem fogta. A sajtóreferens tájékoztatása szerint a gondozónőt kórházba szállították, és majd az orvosi vizsgálat dönti el, hogy komolyabb sérüléseket szenvedett-e. A lövöldöző ellen egyelőre kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt folyik az eljárás, ami kiegészülhet a testi sértés vádjával, a fent említett orvosi diagnózistól függően - közölte.