Nem sztrájkol szerdán a Volán

Vágólapra másolva!
Elmarad a Volán társaságok szerdára meghirdetett országos sztrájkja, mert több megyében is sikeresen lezárultak a bértárgyalások. Tiszázandó kérdések még akadnak, de a munkáltató közölte, rendezettnek tekintik a kérdést.
Vágólapra másolva!

Elmarad a január 30-ra üzemkezdettől 8 óráig meghirdetett országos Volán sztrájk - közölte Korcsolayné Kovács Krisztina, a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) elnöke. Több helyen is megkötötték a bérmegállapodást, ami általában 7 százalékos keresetemelést tartalmaz. Továbbra sem fogadják azonban el a munkáltató 5,5-7 százalékos jövedelemfejlesztésre, illetve ezen belül minimum 5 százalékos béremelésre tett ajánlatát. Csütörtökre megbeszélést kértek a munkáltatóval, hogy az alágazati szintű bérmegállapodásról tovább tárgyaljanak - tette hozzá.

A munkáltatókat képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetség (KKSZ) főtitkára, Dénes András elmondta: a munkáltató lezártnak tekinti a 2008. évi ágazati bértárgyalást, mivel helyi szinten a Volán társaságok döntő többségénél megállapodtak. A szakszervezet írásos kérésére hajlandók asztalhoz ülni, előre egyeztetett témában tárgyalni.