Kommandósok lestek a rendőrvesztegető drogfutárra

Vágólapra másolva!
Több napja figyelték a rendőrök a Jánosháza közelében elcsípett drogfutárt, csak arra nem számítottak, hogy megvesztegeti a szabálysértés miatt őt megállító budapesti járőröket. Az előkészített akció ettől eltekintve sikerrel járt, egy teljes vadkenderültetvényre bukkantak, fegyvereket és kábítószert foglaltak le.
Vágólapra másolva!

Hosszabb ideje nyomozott a rendőrség az után a fiatalember után, akit több napig tartó megfigyelést követően Jánosháza térségében, a 8-as főúton tartóztattak fel, majd kábítószerrel való visszaélés alapos gyanújával őrizetbe vették - közölte keddi, szombathelyi sajtótájékoztatóján Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya. Mint mondta, csak arra az egyre nem számítottak, hogy a megfigyelt drogfutár Budapesten közlekedési szabálysértést követett el, és ezért két budapesti járőr intézkedett vele szemben, akiket a férfi megvesztegetett.

A két rendőr elfogadta a felkínált 700 ezer forintot, és továbbengedte a gépkocsijában kábítószert, hamis pénzt és fegyvert szállító férfit. A rendőröket röviddel a kenőpénz elfogadása után elfogták, őrizetbe vették, büntetőeljárást indítottak ellenük, szolgálati viszonyukat pedig még aznap megszüntette a budapesti rendőrfőkapitány.

Halmosi Zsolt elmondta: a gyanúsítottat végül egy vasúti átjárónál fogták el a kommandósok, gépkocsijából 7,5 gramm kokain, egy 7,65 kaliberű Walter típusú maroklőfegyver, 19 darab hozzá való éles lőszer és 53 darab hamis húszezres bankjegy került elő. A rendőrség - szintén az előre megtervezett akciónak megfelelően - 16 helyen tartott házkutatást, ezek során is kábítószert, s a kábítószer fogyasztásához használt eszközöket foglaltak le.

Egy Vas megyei településen szakszerűen felszerelt és kialakított vadkenderültetvényt fedeztek fel, ahol több mint öt kiló szárított, értékesítésre előkészített marihuánát és 282 tő, szüretelés előtti vadkendert találtak. Más helyszíneken is találtak nagyobb mennyiségű marihuánát, heroint, kokaint és egy géppisztolyt.

A nyomozás jelenleg 16 személy ellen folyik, öt embert kábítószerterjesztéssel és kábítószer-termesztéssel, 11 embert pedig kábítószer-fogyasztással gyanúsítanak. Három terjesztőt tartanak őrizetben, köztük a Jánosházánál elfogott 35 éves fiatalembert és budapesti felsőbb kapcsolatát. A rendőrség szerint az ügyben még további elfogások, gyanúsítások is várhatók.