Sólyom kinevezte Ficsort a MeH államtitkárává

Vágólapra másolva!
Az államfő csütörtökön kinevezte Ficsor Ádámot, Gál. J. Zoltán utódját a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárává. Ficsor, aki korábban a földművelésügyi tárca szakállamtitkára volt, a szocialisták február 4-ei frakcióülésén ismerteti majd terveit.
Vágólapra másolva!

Sólyom László köztársasági elnök csütörtökön kinevezte a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) államtitkárává Ficsor Ádámot a Sándor-palotában. A miniszterelnök új kabinetfőnöke február 1-jétől tölti be posztját.

Ficsor Ádám Gál J. Zoltánt váltja a poszton, aki családi okokból kérte a felmentését Gyurcsány Ferenctől a múlt héten. Gál J. Zoltán az elmúlt hét évben - kisebb megszakításokkal - folyamatosan részt vett a szocialista kormánykommunikáció alakításában.

A 28 éves Ficsor Ádám 2006 júliusa óta szakállamtitkárként dolgozott a földművelésügyi minisztériumnál, korábban a tárca politikai államtitkárságának titkárságvezetője volt.

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen és a svájci St. Gallen Egyetemen tanult, valamint hallgatója volt a Community of European Management Schools-nak is.

Ficsor Ádám az MSZP-frakció keddi informális ülésén azt ígérte, hogy a szocialisták február 4-i frakcióülésén ismerteti elképzeléseit.