Megsérült a lezuhant helikopter fekete doboza

Vágólapra másolva!
Továbbra sem lehet tudni, hogy miért zuhant le csütörtökön Törökszentmiklós közelében egy katonai helikopter. Az biztos, hogy a gép hajtóművei rendesen működtek. Megtalálták a helikopter fekete dobozát, az azonban annyira megsérült, hogy megsemmisültek a benne tárolt adatok.
Vágólapra másolva!

Az eddigi vizsgálatok szerint működtek a csütörtökön balesetet szenvedett katonai helikopter hajtóművei - közölte pénteken Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője.

A helyszínelés péntek reggel is folytatódott, a roncs darabjainak felkutatásával valószínűleg estére végeznek a szakemberek. A roncsokat a szolnoki helikopterbázisra szállítják.

A szóvivő elmondta: a szolnoki bázis laboratóriumában felnyitották a balesetet szenvedett helikopter fedélzeti adatrögzítőjének dobozát és megállapították, hogy az abban lévő adathordozó a tűzben megsemmisült, így abból információhoz nem lehet hozzájutni.

A hatóságok már meghallgatták a baleset könnyű sérültjét, pénteken beszélni fognak a szerencsétlenül járt géppel gyakorlatozó másik helikopter személyzetével is. Bajkó Erika közölte, a vizsgálat ezen szakaszában még nagyon korai lenne bármit is mondani a baleset okairól.

A katonai helikopter a Szolnok megyei Óballa településnél, Törökszentmiklós közelében zuhant le csütörtök este. A gép kiégett, a balesetben egy katona meghalt, hárman pedig megsérültek.