Per lehet a vizitdíjat nem szedő fogorvos ügyéből

Vágólapra másolva!
Nem hajlandó beszedni betegeitől a vizitdíjat egy kunhegyesi fogorvos. A helyi egészségbiztosítási pénztár be akarja rajta hajtani a hiányzó 327 ezer forintot. Az ügy várhatóan a bíróság elé kerül.
Vágólapra másolva!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (MEP) 327 ezer forint megfizetésére kötelezte azt a kunhegyesi fogorvost, aki tavaly februári bevezetése óta nem szedi be a betegektől a vizitdíjat. Az ügy várhatóan a bíróság elé kerül - közölte Újfaludi Pálné, a MEP igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Az ellenőrzés 2007. február 15. és június 30. közötti időszakra vonatkozott, ezalatt a doktor 1 090 pácienst látott el, az ő 300 forintos vizitdíjuk hiányzik, pedig a beszedése kötelező - tette hozzá Újfaludi Pálné. Az igazgató szerint a MEP fizetési felszólítást küldött a fogorvosnak, majd az előírt határidő után a bírósághoz fordult, és kérte a fizetési meghagyás kiadását.

A fogorvos, Nagy Levente azt mondta: többek között azért tekint el a vizitdíj beszedésétől, mert az alkotmány szerint a kormány kötelessége az egészségügyi ellátás anyagi fedezetéről való gondoskodás. A bevétel, amit gyógyító tevékenységére fordíthatna, természetesen hiányzik, de ezt többletmunkával pótolja - állítja. Nagy Levente jelezte, hogy a fizetési meghagyás ellen ellenkérelemmel fog élni, így per lesz az ügyből.