Fajtalankodással gyanúsítják a gyilkos fiút

Vágólapra másolva!
Újabb bűncselekménnyel gyanúsították meg azt a fiút, akit tavaly novemberben elítéltek egy magyarcsanádi lány megöléséért. Egy zárkatársa jelentette fel, mert állítólag fajtalankodásra kényszerítette.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szemérem elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a fiú ellen, akit korábban 15 év börtönre ítélték, amiért felgyújtott és ezzel megölt egy magyarcsanádi lányt. A 16 éves fiúról egy zárkatársa azt állította, hogy megfenyegette őt és fajtalanságra kényszerítette.

A fiatalt hamis váddal is meggyanúsították, és ha abban bűnösnek találják, további három évet kaphat. Amennyiben pedig a fajtalankodásban is beigazolódik a gyanú, akkor legalább két évet kaphat még. Ezáltal pedig kizárják a feltételes szabadlábra helyezhetőség alól - mondta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Bariné Baráth Éva.

A Szegedi Ítélőtábla tavaly novemberben ítélte jogerősen tizenöt év szabadságvesztésre a fiatalkorú K. Andrást a magyarcsanádi Pénzes Henrietta aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett megöléséért, valamint erőszakos közösülés és kifosztás bűntette miatt.